top of page
  • Forfatterens bildeAlexander Nilsen

corona - FÅ DET BORT!

Oppdatert: 24. mar. 2020

Hva er den mest effektive måten å få coronaviruset og andre ting bort fra hendene dine og overflatene du omgir deg med? Denne artikkelen gir noen enkle tip og triks


SÅPE & VANN Og skrubbe hendene med såpe og vann kan drepe corona virusets beskyttende mur.

Skrubb derfor hendene som om du har fått noe som er veldig klissete på hendene, og vask som om du virkelig vil ha det bort. Skift og vask håndkle daglig.


KLOR

Du kan lage ditt eget desinfeksjons middel med klor. Bruk 3dl pr 4 liter vann. Bruk hansker når du skal bruke klor. Aldri miks dette med andre ting, som for eksempel salmiakk.


Når du skal vaske overflater, vask det først med såpe og vann. La området tørke. Spray så på klor blandingen og la det virke i 10 minutter.


OBS!

Klor kan farge av på klær, så hver forsiktig. Til og med på metall kan det føre til at det ruster over tid. Så dette er ikke en løsning du skal begynne å bruke hele tiden. Spesielt i den tiden vi er inne i nå kan dette være lurt å bruke. Siden klor er veldig sterkt, kan det være lurt å skylle overflaten du har sprayet med helt rent vann til slutt, for å få bort den sterke såpen og forhindre av farging eller skade på overflaten

Siden klor er veldig sterkt, kan det være lurt å skylle overflaten du har sprayet med helt rent vann til slutt, for å få bort den sterke såpen og forhindre av farging eller skade på overflaten

ALKOHOL

Alkohol baserte sprayer med misnt 70 % alkohol er også veldig effektivt mot corona virus. Så først, vask overflaten med vann og såpe. La det tørke. Spray så den alkohol basert desinfeksjonen (ikke vann den ut) og la den ligge på overflaten i minst 30 sekunder.


Alkohol er trygt for de fleste overflater men kan føre til missfarging!


HVA SKAL MAN IKKE BRUKE?


HJEMMELAGET HÅND DESINFISERING

Du har sikkert sett oppskrift på dette flere plasser på sosiale medier. I følge undersøkelser er ofte oppskriften feil og kan føre til en falsk trygghet og i verste fall skade deg selv.


VODKA

På nettet kan man se at det er mange som blander sin egen blanding med vodka. De som står bak vodka merket TITO'S sier for eksempel at dere 80% vodka ikke inneholder nok ethyl alkohol (40 % i stedet for 70% som er anbefalt) til å drepe corona viruset.


VINEGAR / EDDIK

Det er ikke bevist at det er effektivt mot corona viruset.


Så her har du noen tips på hva du kan gjøre i hjemmet disse dager for å sikre at du tar livet av corona viruset.


55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page